Björnstenen

Björnstenen

Trots att vi inte var på Orsa björnpark, utan bara ute vid Kullsarvet, Äppelbo och Vansbro när vi var i Dalarna, lyckades vi ändå se björnar.

På väg från Kullsarvet in till byn finns det nämligen en björnsten. Där bor flera björnar och ytterligare en bor det där sen i helgen.

För ett tag sen kom några ungar och ville sälja björnar till pappa. Pappa trodde det var till nån välgörenhet, så han köpte snällt en björn. Det visade sig vara så att det inte alls var nån välgörenhet. Istället var det bara så att barnen ville ha pengar och tyckte att det var värt att sälja sina gamla leksaker. Eftersom björnen verkade vara väldigt sliten och till åren gången fick björnen flytta ut till björnstenen istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *