Mängubbarna i spåret

Mängubbarna i spåret

De 2 senaste gångerna jag varit ute och sprungit i spåret här i Edsvalla har jag sett 3 mängubbar. Jag kallar dem så, för på håll ser de ut som gubbar, men sen kommer man närmare och då ser de yngre ut än gubbar. De beter sig jättekonstigt, för de bara sitter ner på konstiga ställen, tycker jag i alla fall.

Förra gången var det en mangubbe som satt vid starten. Där satt han på en stol under den halvtimmen jag var där. Det hade kanske inte varit så konstigt om det inte var så att han satt där själv, helt orörlig och det verkar inte vara någon direkt samlingsplats där, för den klubbstuga som en gång verkar ha funnits är fallfärdig. Utan han sett egentligen på en stol utanför den fallfärdiga stugan, som ingen använder och glodde rakt fram.

Idag satt det en mangubbe i skogen. Han satt där på marken och bara glodde. Det var ju dessutom väldigt blött i skogen, men det verkade inte göra honom något. När jag kom tillbaka efter sista varvet satt det ännu en ny mangubbe vid starten på en stol.

Vad gör de där? Är det konstigt att jag får överfallsvibbar?
Nu är jag i och för sig ganska säker på att jag skulle hinna ifrån mangubbarna om de försökte anfalla mej. Den mangubben som satt mitt i skogen, han var dessutom så rund att jag hade kunnat krypa ifrån honom tror jag. Men vad sjutton gör de där? De gör mej nervös.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *