Kändistävlingen

Kändistävlingen

Jag och Peter på mammas jobb har en “foto på kändis”-tävling. Man ska ta bild på kändisar tillsammans med sig själv och då får man poäng. Ju coolare kändis, ju fler poäng. Jag känner att jag har lite sämre förutsättningar redan från start av två anledningar:

1. Jag är så fruktansvärt dålig på att känna igen kändisar. Det är nästan så illa att jag skulle kunna stöta ihop med kungen utan att känna igen honom. I alla fall skulle det ta så lång tid att kändisen försvann innan jag kom på vem det var. Så var det när jag träffade Gert Fylking sist vi var i Stockholm. Han hann hem innan jag insåg att jag mött honom (nu verkade han visserligen bo 5 steg ifrån där jag stötte ihop med honom, men ändå…). Jag var på samma räkbåt som Johnny och Mathias i Room Service. Det tog mej 2 timmar att fundera ut vem av dem jag såg… det var båda, fast inte samtidigt nån gång.
Peter känner igen såna som man inte ens visste var kändisar förrän man hittar dem på wikipedia typ.

2. Jag vågar inte fråga en kändis om att vara med på bild om jag är nykter. Jag kan ju inte gå runt i en konstant fylla. Peter, däremot, han har inga såna hämningar.

Förstår ni nu att jag redan från början ligger lite efter? Egentligen kanske det inte riktigt är en tävling gör mej, men jag hörde ordet “tävling”. Och är det tävling, så är det… skit samma i vad.

I alla fall vinner man på samma sätt som i schack; man tar kungen! Men om man ska fota sig med kungen måste man ta två bilder för att vinna. Kungen måste göra olika poser på bilderna också, annars kan man ju fuska och ta bilden på ett vaxkabinett eller nåt sånt. Kungen ser ju lite småstel ut jämt, så det kan ju vara svårt att se skillnad annars.

Här är mina få kändisbilder (och av nån konstig anledning är de flesta kändisarna med i Svenne Rubins och enligt Peter ger de inte så många poäng, vilket jag tycker är lite småaktigt!). Nånstans i gömmorna i Hällefors har jag faktiskt en bild på mej och Thomas Ravelli, det är nästan kungen-status på, men då måste jag ju hitta den först.

Här är också en bild på när jag och Glenn Hyssén spelade lite fotboll en dag:

4 thoughts on “Kändistävlingen

 1. Helt riktigt….Tävling är det!!!
  Och anledningen till varför Svenne Rubins inte räknas riktigt är att du känner dem. Fast det ger ju andra poäng i och för sig…
  Sen att du inte törs gå fram nykter…Eftersom jag fotar nykter, hittills i alla fall, borde jag ju få lite extrapoäng för varje kändis jag fotar…?! =)
  Jag ska till Linköping ett par dagar den här veckan så där räknar jag inte med att träffa nån kändis, om inte Lars Winnerbäck dyker upp i sin hemstad t ex.
  Men sen ska jag och ELM till Stockholm och DÅ ska jag verkligen leta kändisar!
  =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *