Byggmästaren och målarmästaren

Byggmästaren och målarmästaren

Ikväll har målarmästaren (jag) och byggmästaren (Calle) haft lite projekt för oss… vissa lite jobbigare än andra. Ska inte hymla, byggmästaren kanske jobbade lite hårdare än målarmästaren.

Målarmästaren bestämde sig för att måla om de nya badrumsspeglarna, som från början var svarta, men ska bli vita. Målarmästaren själv, konstaterade efter en målning, att speglarna var väldigt snygga som shabby chic. Byggmästaren slängde ett snabbt öga på dem och konstaterade att de skulle bli väldigt fina efter andra strykningen.

Så jaja, att målarmästaren försökte ta en enkel väg ut duger tydligen inte. Det får bli en andra strykning i morgon.

Byggmästaren drog igång att bygga ett skåp eller hylla eller vad man ska kalla det i det nya badrummet. Han är en god bit på väg, men om han inte tycker att mitt shabby chic duger, tänkte jag minsann klaga på att hans byggverk inte har några väggar… även om de kommer komma dit, helt utan att jag kommenterar det hela.

Jag funderade lite på följande: Byggmästare låter ju verkligen som att nån är mästare på att bygga. Vaktmästare, däremot, låter inte alls som att nån egentligen är mästare på att vakta. Det klingar liksom inte lika bra.

3 thoughts on “Byggmästaren och målarmästaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *