En liten tur till Dalarna

En liten tur till Dalarna

Igår tog vi en tur till Tällberg i Dalarna. Calle fick sin 30-årspresent, som var en natt på spa. Vi valde Dalecarlia i Tällberg för det såg mysigt ut på hemsidan och jag har hört mycket bra om det. Hur det har kunnat uppstå så bra rykten om det vet jag inte. Vårt rum såg ut som på ett vandrarhem, men med badrum, fast kanske världens minsta badrum. Men vi tänkte att spa och relaxen nog skulle vara bättre. Det var lite bättre än rummet, men kanske inte heller riktigt vad vi hade förväntat oss. Jag orkade inte att sitta i bubbelpoolen så länge, så då var det bara vanliga bassängen kvar.

Det bästa med Dalecarlia var utsikten i alla fall. Vi betalade till lite för att få utsikt över Siljan… det fick vi, om man fick fram och ställa sig vid fönstret. Då såg det ut så här:

Bra mat hade de i alla fall och väldigt bra frukost. Så det var lite plus i alla fall. Därifrån såg Siljan ut typ så här istället.

Nästa gång vet vi, att om vi vill spaa, så åker vi till Selma i Sunne istället. Mycket närmare och mycket bättre.

På väg hem tog vi omvägen förbi Falun för att besöka koppargruvan. Jag har vart där ett par gånger förut, men för Calle var det första gången. Han tyckte hela klart att gruvan var bättre än spa. Lite trist och lite oflyt med spa då, men ändå mysigt att komma bort hemifrån och allt byggande som pågår.

One thought on “En liten tur till Dalarna

  1. Härligt med spa!!! Synd med oflyt 🙁 men spa-freak som jag är (har dock aldrig varit i Sunne, blir nog nästa gång..) så kan jag varmt rekomendera Asian spa i Varberg!! Har varit där 3 gånger 🙂 maten kanon spaet kanon och rummen ok!!! Ligger mitt i stan i stadshotellet!!!
    Sen var ju inte s:t Jörgen spa fy skam heller, å inte för att tala om Marstrands Havshotell & spa!!! Där jobbar jag nu å kan spaa hur mkt jag vill 🙂 bättre lycka nästa gång!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *