Låtskrivarkarriären som verkar ha gått i graven

Låtskrivarkarriären som verkar ha gått i graven

Jag tänkte häromdagen på att det är lite synd att jag la min lovande låtskrivarkarriär på hyllan. Kanske är det för att mina medskrivare inte var så sugna på att fortsätta längre. Men tycker ni inte att det är ett mästerverk? Tänk er melodi typ wienervals till:

Jag dansade vals en dag, en dag
med pojken så glad, så glad, så glad
på kungens bal, bal, bal, bal, bal
Men en dag var han inte kvar, kvar kvar, kvar kvar
Åren de gick, gick gick, gick, gick
Killar jag fick, fick, fick, fick, fick
men inga som han, han, han, han, han
men många jag fann, fann, fann, fann, fann
Så en dag, dag, dag, dag, dag
Kom det en gammal man, man, man
det var han, han, han, han, han

Tycker ni inte att det är en klockren text? Undrar just hur gamla vi kan ha varit, jag, Anna och Robert… typ 6-9 år kanske. Det måste ju betyda att det är en riktigt bra, slående och framförallt sätta-sig-på-hjärnan-låt när jag kommer ihåg texten ännu. Slutet kanske inte riktigt är genomtänkt. Jag menar, man får ju aldrig veta om de får varandra eller inte. Det slutar lite abrupt. Men det kanske är grejen, det är ett öppet slut liksom, öppet för tolkningar. Låt fantasin flöda!

Har ni nån melodi ni vill ha text på är det bara ni säger till, så ska jag försöka knåpa ihop nåt, antingen själv eller med mitt låtskrivargäng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *