Vår New York-vistelse

Vår New York-vistelse

Första dagen besökte vi Central Park, vi tittade in i lite affärer i närheten som exempelvis Tiffanys. Vi tog oss en promenad också och fick se lite av alla julutsmyckningar. På kvällen var vi på Broadway-musikal: Phantom of the Opera. Lite synd att vi valde det första kvällen. Vi var nog lite jetlaggade och både jag och mamma hade svårt att hålla ögonen öppna under andra akten, trots att det var jättebra.

DSC00841
I Central Park
IMG_3227
Hel hög med yellow cabs… vi hade tänkt åka en dag, bara för att, men så bidde det inte.
DSC00857
Kvällen innan vi kom tändes granen på Rockefeller center. Den var inte alls lika stor som vi hade väntat oss. Kanske såg den inte så stor ut eftersom alla byggnader runtomkring var så himla höga? Skridskobanan var i alla fall väldigt mycket mindre än vi väntat oss.
DSC00850
Mammi and some giant balls 😉

På fredagen var det riktigt kass väder, så då passade vi på att shoppa. Vi tog också en rundtur med buss på kvällen för att se alla julljus. Det var inte alls lika pyntat som vi trott. Vi hade också trott att vi skulle få komma till Brooklyn brigde med den bussturen, men det gjorde vi inte heller.

IMG_3220
Ruskväder bland julbelysningen
IMG_3222
Shopping

På lördagen åkte vi runt med en hop on hop off-buss och såg oss omkring:

DSC00876
Flat iron building
DSC00871 2
Empire state building
IMG_3228
En av tomtens alver inne på Macy’s. Ni ser kötiden till tomten uppe till vänster. Vi orkade inte vänta. Jag tar istället för givet att tomten ändå vet vad jag önskar mej.
DSC00880
Frihetsgudinnan. Närmare än så här kom vi inte den här dagen. De hade slutat med båtturerna när vi kom dit.
DSC00894
Rockefeller center
DSC00908
Utsikt från Top of the Rock (uppe på Rockefeller center)
DSC00907
Samma som ovan
DSC00891
Salvation Army fanns lite varstans. De slet som djur för att samla in pengar… blev faktiskt helt rörd av deras ständiga leende och dansande… timme efter timme.
DSC00888
Lite mer juldekorationer
DSC00890
En stor ljusslinga… en extremt stor!
DSC00909
Times square
IMG_3231
Ser ni kötthögen? Tror ni att vi hade förväntat oss en sån hög även fast vi beställde en large plate? Det där var till en person! … och ja, det är mac’n cheese till!
DSC00911
Kl 1 på natten var vi inne i världens största leksaksaffär (toys ‘ r us på Times square). Utökade öppettider betydde i det här fallet öppet dygnet runt fram till jul.
Här är ett stort pariserhjul i mitten av butiken.

Sista dagen i New York gjorde vi ett nytt försök med frihetsgudinnan. Eftersom vi var under lite tidspress tog vi south ferry till Staten Island istället för att åka båtturen till frihetsgudinnan. Nu fick vi se henne på närmare håll, men inte åka hela vägen fram. Efter frihetsgudinnan tog vi oss till American Museum of Natural History för att titta på dinosaurier.

DSC00940
Jag med frihetsgudinnan i bakgrunden
DSC00923
Ser ni vad pyttesmå alla människor är längst nere på ön?
DSC00970
Mamma blir attackerad av en forntidshaj
DSC00963
Jag matar min nya pet dinosaur
IMG_3233
Museumsbesöket avslutades med läskig jello pudding.

Av nån anledning kändes det som att vi hade all tid i världen när vi kom. När vi skulle åka hem kändes det som vi hade behövt stanna åtminstone 2 veckor till. En riktig toppenresa i alla fall! Tack alla som sponsrade denna 30-årspresent… och tacka mamma, för ressällskapet!

2 thoughts on “Vår New York-vistelse

  1. Gud så kul att läsa & se!!! Tycker att granen ser stor ut 🙂 och så kul att se att den ser exakt likadan ut som när mamman hittar Kevin där i filmen 🙂
    (Den har gått många gånger nu…filmen!)
    Himla mysigt!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *