Blodprov

Blodprov

Härom dagen var jag på vårdcentralen i Vålberg och tog blodprov. Jag blir lika imponerad varje gång jag är där.
Folk har alltid sagt att jag är “svårstucken”. Jag har tagit ganska många blodprov på sista tiden, dels när jag var gravid och dels för att jag har sköldkörtelnedsättning och så var det dessa två i kombo, som orsakade en massa blodprov. Många gånger har de fått sticka flera gånger, dragit med nålen ut och in, bökat runt inne i armen med nålen. Det spelar ingen roll om jag ler och säger att det går bra. Det gör jag för att jag är för dum för att vara ärlig och säga att det gör ONT. För det gör ont när nån bökar runt med en nål i armen.
Tillslut var det en som tyckte hon hittade ett bra ställe att sticka mej på och det fick jag tala om för samtliga personen som skulle sticka mej. Första gången jag kom till Vålberg talade jag om samma sak för killen där. Han tittade lite undrade på mej, men stack väl där jag bad honom. Nästa gång insåg jag att det hade jag inte behövt. Aldrig att han behövt sticka två gånger eller funderat på vart han ska sticka.
Konstigt att det är så olika när alla är utbildade!
Den här killen stack dessutom Nils och inte ens han sa att ljud. Tänk om han hade fått komma till nån av dem som bökade runt i armen! Det är såna som skapar läkarskräck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *