Eyeline

Köttsår

Häromdagen när vi var och handlade på Maxi skulle jag ta den sista kundvagnen. Den satt fast och jag drog. Jag klämde fingret och min hud fastnade och nu har jag ett köttsår.
Jag funderade ett tag på att stämma maxi på ett plåster, men efter att ha funderat  ett tag insåg jag att det kanske var lite mitt eget fel eftersom jag inte orkade gå runt kundvagnsbåset och hämta en vagn som inte satt fast. Jag köpte mina egna plåster istället.

Så, nu kan ni lägga ner anteckningsblocket, för nu har jag informerat klart om så här viktiga saker.

Tagged with:
 

Vår New York-vistelse

Första dagen besökte vi Central Park, vi tittade in i lite affärer i närheten som exempelvis Tiffanys. Vi tog oss en promenad också och fick se lite av alla julutsmyckningar. På kvällen var vi på Broadway-musikal: Phantom of the Opera. Lite synd att vi valde det första kvällen. Vi var nog lite jetlaggade och både jag och mamma hade svårt att hålla ögonen öppna under andra akten, trots att det var jättebra.

DSC00841

I Central Park

IMG_3227

Hel hög med yellow cabs… vi hade tänkt åka en dag, bara för att, men så bidde det inte.

DSC00857

Kvällen innan vi kom tändes granen på Rockefeller center. Den var inte alls lika stor som vi hade väntat oss. Kanske såg den inte så stor ut eftersom alla byggnader runtomkring var så himla höga? Skridskobanan var i alla fall väldigt mycket mindre än vi väntat oss.

DSC00850

Mammi and some giant balls 😉

På fredagen var det riktigt kass väder, så då passade vi på att shoppa. Vi tog också en rundtur med buss på kvällen för att se alla julljus. Det var inte alls lika pyntat som vi trott. Vi hade också trott att vi skulle få komma till Brooklyn brigde med den bussturen, men det gjorde vi inte heller.

IMG_3220

Ruskväder bland julbelysningen

IMG_3222

Shopping

På lördagen åkte vi runt med en hop on hop off-buss och såg oss omkring:

DSC00876

Flat iron building

DSC00871 2

Empire state building

IMG_3228

En av tomtens alver inne på Macy’s. Ni ser kötiden till tomten uppe till vänster. Vi orkade inte vänta. Jag tar istället för givet att tomten ändå vet vad jag önskar mej.

DSC00880

Frihetsgudinnan. Närmare än så här kom vi inte den här dagen. De hade slutat med båtturerna när vi kom dit.

DSC00894

Rockefeller center

DSC00908

Utsikt från Top of the Rock (uppe på Rockefeller center)

DSC00907

Samma som ovan

DSC00891

Salvation Army fanns lite varstans. De slet som djur för att samla in pengar… blev faktiskt helt rörd av deras ständiga leende och dansande… timme efter timme.

DSC00888

Lite mer juldekorationer

DSC00890

En stor ljusslinga… en extremt stor!

DSC00909

Times square

IMG_3231

Ser ni kötthögen? Tror ni att vi hade förväntat oss en sån hög även fast vi beställde en large plate? Det där var till en person! … och ja, det är mac’n cheese till!

DSC00911

Kl 1 på natten var vi inne i världens största leksaksaffär (toys ‘ r us på Times square). Utökade öppettider betydde i det här fallet öppet dygnet runt fram till jul.
Här är ett stort pariserhjul i mitten av butiken.

Sista dagen i New York gjorde vi ett nytt försök med frihetsgudinnan. Eftersom vi var under lite tidspress tog vi south ferry till Staten Island istället för att åka båtturen till frihetsgudinnan. Nu fick vi se henne på närmare håll, men inte åka hela vägen fram. Efter frihetsgudinnan tog vi oss till American Museum of Natural History för att titta på dinosaurier.

DSC00940

Jag med frihetsgudinnan i bakgrunden

DSC00923

Ser ni vad pyttesmå alla människor är längst nere på ön?

DSC00970

Mamma blir attackerad av en forntidshaj

DSC00963

Jag matar min nya pet dinosaur

IMG_3233

Museumsbesöket avslutades med läskig jello pudding.

Av nån anledning kändes det som att vi hade all tid i världen när vi kom. När vi skulle åka hem kändes det som vi hade behövt stanna åtminstone 2 veckor till. En riktig toppenresa i alla fall! Tack alla som sponsrade denna 30-årspresent… och tacka mamma, för ressällskapet!

Tagged with:
 

Living on the edge again

Förra gången tyckte jag det här var vågat.

Igår tankade vi i 49,99 liter i vår 50-literstank. DET var vågat!… och inte riktigt meningen.

Tagged with:
 

Byter jobb lite

Nu efter mammaledigheten passar jag på att prova på ett nytt jobb. Det närmsta halvåret kommer jag spendera på Vålbergsskolan. Jag byter fritids mot en förskoleklass och det ska bli riktigt spännande. Ni på Stodene får helt enkelt fortsätta er paus från mej fram till sommarn… och ni på Vålberg som tidigare trott att ni blev av med mej, får helt enkelt stå ut ett halvår igen.

Kul i alla fall att få ha en förskoleklass… en egen klass att planera för, dessutom skönt att få ha närmare till jobbet.

Så grattis till mej till det nya jobbet!

Tagged with:
 

Enligt SMHI verkar det bli riktig extremkyla… och ännu extremare värme när vi är i New York. Herregud, hur packar man för nåt sånt här?

Onsdag 4 december Detaljerad tabell
01.00 Klart V 3  (5) m/s
07.00 Regnskur -271° V 101909  (4) m/s
13.00 Klart 10° V 15626  (6) m/s
19.00 Dimma V 5280  (1) m/s
Torsdag 5 december Detaljerad tabell
01.00 Mest klart 101263° V 1  (4) m/s
07.00 Dimma 1705° SV 2  (2) m/s
13.00 Mulet 13° SV 3  (7) m/s
19.00 Växlande molnighet SV 2  (4) m/s
Tagged with:
 

Igår fick vi äpple- och lingonglögg. Vi provade den idag. Den luktade saft. Men vi värmde den ändå, för som vi alla vet: om man värmer saft, då smakar det glögg ju. Fast det gjorde den inte… den smakade saft. God saft… godare än glögg faktiskt.

IMG_3160

 

Härifrån kommer den mycket riktiga faktan om saften och glöggen:

YouTube Preview Image
Tagged with:
 

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

    © 2009 Elin Drejhammar